Tüm Haberler - 21.08.2020

Zırhlı Araç Periskobu ve Tabanca Refleks Nişangahı Seri Üretim İlk Ürün Teslimatı Gerçekleştirildi

Aselsan Sivas tabanca refleksi ve zırhlı araç periskopu seri üretim teslim töreninde; tamamen milli tasarım olan Holografik refleks nişangah cihazı da süpriz bir ürün olarak tanıtıldı. Şimdiye kadar yurt  dışından temin edilen bu ürünle ilgili özgün bir tasarım yapılarak bir ilke imza attıldığı vurgulandı.

Aselsan Sivas Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman YILDIRIM, Sivas’ta gece görüş görüntü yoğunlaştırıcı tüplerini de millileştirerek seri üretim yapmak üzere talepte bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet YILMAZ, Sayın Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ, Vali Salih AYHAN, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, FNSS firması ve Samsun Yurt Savunma firma yöneticileri programa katılırken, ürünlerin tanıtımlarını yapmak üzere Aselsan Sivas Genel Müdürü Murat Şahin konuşmalarında;

"Aselsan Sivas’ımızda her türlü optik birimleri üretme ve ince film kaplamanın yanında, hassas optomekanik üretim ile birlikte bunların birleşiminden oluşan yüksek teknoloji ürünü elektro-optik cihazlar üretmekteyiz. Buradaki fabrika binamızın yanında, Cumhuriyet Üniversitesi Tekno kent bölgesinde Ar-Ge binamız ve Ankara’da tasarım ofisimiz bulunmaktadır. Tesisimiz 28 Mayıs 2016 tarihinde resmi açılışı ile hizmete girmiştir. Geçen 4 yıl gibi kısa süre zarfında, Savunma Sanayi Başkanlığımızın ve Aselsan’ımızın yakın ilgi ve destekleriyle personel sayımız 30’dan 10 kat artarak 300’e çıkmıştır. Salgın sürecinde dahi ek istihdamlar gerçekleştirilerek yeni ürünler devreye alınmıştır. Mühendis, idari ve teknisyen kadromuzun büyük çoğunluğu Sivaslıdır. Yaş ortalamamız 27 dir. Faaliyete geçişimiz ile birlikte yurt dışından temin edilen 200 kalemin üzerinde optik birimin seri üretimi millileştirilmiştir. Hali hazırda fabrikamızda 34 farklı elektro-optik cihaz yerli ve milli olarak üretilmektedir. Bu kalemlerden birçoğu Aselsanımız tarafından bize ürettirilerek yurt dışına ihraç edilmiştir. Özellikle Komando Modernizasyonu Projesi kapsamında Milli Tüfeklerimize 20.000 adet piyade gündüz görüş dürbünü, 15.000 adet gece görüş dürbünü, 20.000 adet refleks nişangah, 1500 adet keskin nişancı dürbünü teslimatları gerçekleştirilmiştir. 1300 adete yakın çok hassas sürekli odaklı termal kamera objektifi üretilerek Aselsanımıza teslim edilmiştir.

Aselsan Sivas’ımız 2019 yılında AR-GE Merkezi olmaya hak kazanmıştır. Bu yıl ise AS9100 Havacılık ve Uzay Sanayi Kalite Sertifikası ile Tesis Güvenlik Belgeleri alınmıştır. Ayrıca son dönemdeki malum salgın nedeniyle sağlıklı çalışmayı ön planda tutabilmek için gerekli önlemler alınarak TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanılmıştır." diye konuştu.

ASELSAN DÜNYADA İLK 50 ARASINDA

Törende konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN'ın dünyadaki en çok ciro yapan kuruluşlar arasında yerini aldığını belirterek, "Türkiye salgın sürecinde, tam bağımsız savunma sanayisi yolunda kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Milli savunma sanayimiz her geçen gün daha da büyümektedir." dedi. 

8 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Prof. Dr. Görgün, Sivas'ta ürettikleri merceklerin 8 ülkeye ihraç edildiğini söyleyerek, "Savunma sanayisinde kullanılan dürbün ve görüntüleme sistemlerine mercek üreten ASELSAN Hassas Optik, bu alanda elde ettiği başarı ile 8 ülkeye ihracata yapmaktadır. Bugün tanıtımı ve seri üretimi yapılan ürünlerimiz optik tasarım ve üretimde zirveye giden yolda emin adımlarla ilerlemektedir. ASELSAN Sivas tarafından tasarlanıp seri üretimi yapılan M27 zırhlı araç periskobumuz yerli ve milli imkanlarla üretilmiştir. Tabanca refleks nişangahımızda yine tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanmıştır." diye konuştu.

Özel Kuvvetler Komutanlığına teslim edilmek üzere sözleşmesi bağlandı

Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami TÜFEKCİ, "İhracatımızı çok yukarı çekecek bu ürünler Özel Kuvvetler Komutanlığına teslim edilmek üzere sözleşmesi bağlanmış ürünler olup bu şekilde milli teknolojiye kendi ülkemizde ve sadece büyük şehirlerimizde değil Anadolu'nun kalbinde ve değişik yerlerinde de üreterek savunma sanayimizi de iyice büyütmek ve Türkiye'ye yaymak ve geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yerli silah firmalarına teslimi yapılan ürünlerin, yerleştirildiği poligonda tabanca ile test atışı yapıldı.

Teslim%20T%C3%B6reni%20(5)Teslim%20T%C3%B6reni%20(1)Teslim%20T%C3%B6reni%20(2)Teslim%20T%C3%B6reni%20(3)Teslim%20T%C3%B6reni%20(4)

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.