Tüm Haberler - 17.03.2018

Aselsan Sivas’ta yerli silahlara dürbün üretecek

Aselsan, yıllık 100 bin adet mercek üretecek tesisini törenle açtı.

Aselsan Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisi'nin açılışı törenle yapıldı. Yıllık 100 bin adet mercek üretecek tesis, mart ayından itibaren seri üretime geçti. 5 bin metrekare alanda üretim yapan ve milli piyade tüfeğine dürbün üreten tesisin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

İki yıl önce temeli atılan Aselsan Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ilk üretimine milli piyade tüfeği olarak bilinen MPT-76 için dürbün üreterek başladı. Fabrikada savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu optiklerin tasarımı, seri üretimi ve bu optikleri kullanarak özgün ve milli silah nişangâhlarının üretiminin gerçekleştirileceği fabrika, Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sivas'taki bu Hassas Optik fabrikası, ilerde optik alanında Sivas'ta kümelenmeyi de sağlayacaktır. Türkiye'de optik denildiğinde merkez Sivas olacaktır. Dolayısıyla bu bir adımdır, bu adımda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Aselsan'a Hayran kaldılar.

"MİLLETİMİZ EMİN OLSUN, TÜRKİYE BÖLÜNMEZ"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Diyarbakır'da havaalanı, Sivas'ta ise Aselsan açılışı yapılıyor. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Türkiye bu terörle 40 yıldır uğraşıyor, ülkemizin en önemli sorunu da terör. İnşallah terörü de bir nihayete erdireceğiz. Zaten doğuda yaşayan halkımızın tek devlet, tek bayrak, tek millet olmada hiçbir çekincesi olmadığından dış güçlerin maşası olanlar hiçbir şey kazanamadı. Bu milletin dirliğini ve birliğini bozamayacaklardır. Milletimiz bu zor günlerden yüz akıyla çıkmayı başaracaktır. Zira devletimiz güçlüdür. Devletin insan haklarına ve hukuka saygıdan bazı şeyleri dikkatli yapması, bir zafiyet değil, özgüvenin açık bir göstergesidir. Biz bu topraklarda bin yıldır beraber kardeşçe yaşadık ve bundan sonra da ilelebet birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bundan milletimiz emin olsun Türkiye bölünmez, ezan dinmez, ay yıldızlı bayrak bu semalardan inmez."

Bu millete hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yatırımları ve istihdamı artıracağız. Biliyoruz ki işsizlik en büyük problemimiz. İş arayan gençlerimiz, lise ve üniversite mezunlarımız var. Onların mutlaka bir işe kavuşturulması ve istihdam kapılarının oluşturulması lazım. İşte bu tesis de onlardan bir tanesidir. 2023 hedefinde 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu tesisle bir milyar dolar hedefin olduğu söylendi, Sivas'ın yıllık ihracatının 200 milyon dolar olduğunu düşünürsek tek başına bu tesis, 5 katını üretmeyi ve ihraç etmeyi hedefliyor. Hayal etmek gerçekleştirmenin ilk aşamasıdır. Önümüzdeki dönemde bu hedefi yakalarız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Aselsan ile MSB arasında sözleşme imzalandı. 

"SAVUNMA SANAYİMİZ GELİŞİYOR"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayiinde güzel şeyler yapıldığını aktararak, şunları söyledi:
"Geçen dönem kendi helikopterimizi, insansız hava aracını üretip Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim ettik. Müttefik ülkelerden silahlı insansız hava aracı almak istiyorduk ama şu ana kadar bir teslimat yapmadılar. 'Kötü komşu ev sahibi yapar' sözünden hareketle onlar bize silahlı insansız hava aracını vermeyince biz de kendi araçlarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde de Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Önümüzdeki dönemde uçak gemisine de sahip olacağız. Kendi uydumuzu Türkiye'de yapacağız. İnşallah ürettiğimiz uyduları Türkiye'den fırlatacağız. Kendi tankımızı ve zırhlı aracımızı yapıyoruz. Aselsan'ın kuruluş amacı kendi uçağımızı yapmaktı. Önümüzdeki dönemde kendi savaş uçağımızı da yapacağız. Türkiye'nin gelişmesi ve güçlenmesi lazım bunun temelinde de eğitim var."

Aselsan Hassas Optik Yerli Durbun Cover

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.