Tüm Haberler - 05.08.2022

Gelenekselleşen Aselsan Sivas Motivasyon Etkinliklerinde Bir Araya Geldik

Gelenekselleşen Aselsan Sivas Fest etkinliklerinde bir araya gelen çalışanlar hem stres attı hem de önemli norm kadro çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Aselsan Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hakan KARATAŞ'ın katılımlarıyla başlayan programda selamlama konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen Aselsan Sivas Genel Müdürü Murat Şahin " 

Şirketimizin kuruluşu 2014 yılına uzanmaktadır. Buradaki fabrikamız ise 28 Mayıs 2016 tarihinde resmi açılışı ile hizmete girmiştir. Kurulduğumuz 2021 yılındaki personel sayımız 11 iken bugün 33 kat artarak 360’a ulaşmıştır. Salgın sürecinde dahi yaklaşık 100 personellik ek istihdam gerçekleştirilerek yeni ürünler devreye alınmıştır. Mühendis, idari ve teknisyen kadromuzun büyük çoğunluğu Sivaslıdır. Yaş ortalamamız 28’dir. Faaliyete geçişimizden bu yana yurt dışından temin edilen 300 kalemin üzerinde optik birimin seri üretimi millileştirilmiştir. Üretim kalemlerimiz yıllara sari sürekli artış göstermektedir. Hali hazırda fabrikamızda 52 farklı elektro-optik cihaz üretilmektedir. 6 yılda 700.000 mercek, filtre v.b. optik komponent yerli ve milli olarak üretilmiştir. Bu kalemlerden birçoğu Aselsan’ımız tarafından bize ürettirilerek yurt dışına ihraç edilmiştir. Özellikle Komando Modernizasyonu Projesi kapsamında Milli Tüfeklerimize 60.000’in üzerinde piyade dürbünü, yine 60.000 adetin üzerinde refleks nişangah, 30.000 adetin üzerinde gece görüş cihazı, 3.000 adete yakın Keskin Nişancı Dürbünü olmak üzere sadece bu proje kapsamında 150.000 adet üzerinde elektro-optik cihaz teslim edilmiştir. Bu ürünlerin son kullanıcı tarafından iade oranı 0.04civarı düşük bir orandır. Bu önemli başarı, gecesini gündüzüne katan siz değerli çalışma arkadaşlarımın eseridir.

Biraz evvel bahsettiğim yüzbinlerce optik birim ve elektro-optik cihazı 6 yıl gibi kısa sürede geceli gündüzlü üretirken, teknik problemlerle boğuşup, kalite süreçlerimizle yoğun mesai harcadık. Bunun sonucunda idari süreçlerimizi tam olarak tamamlayamadık. Örneğin, performans yönetimi, norm kadro ve kariyer yolları gibi süreçlerimiz var olmak ile birlikte tam oturmadı. 2021 yılı Eylül ayı ile birlikte, Aselsan’ımızın da çalıştığı Baltaş firmamız ve Aselsan Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcılığımız ile performans yönetimi, bu yıl başından beri de Norm Kadro ve Kariyer Yolları çalışmaları yapıldı. Bu yoğun çalışmaları tamamlayan başta İdari Genel Müdür Yardımcım Sıla Hanım ve ekiplerine, performans yönetimi çalışmasında danışmanlığımızı yapan Aslı Hanım nezdinde Baltaş Firmasına ve hem performans yönetimi hem de norm kadro hazırlık sürecinde her daim destek olan başta Aselsan Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Karataş ve ekibine çok teşekkür ederim. Hakan Bey yoğun gündemine rağmen yakın ilgisinin sonucunda bu etkinliğimize de iştirak etmiştir. Bu şekilde Aselsan’dakine benzer bir sistem kurulabilmiştir." diyerek Aselsan Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hakan KARATAŞ'a sözü aktardı.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.